Események

Lélekképek

Lélekképek

„Lélekképek” címmel interaktív térként nyílik meg a t’ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely következő kiállítása. A tárlaton a műhely művészeinek alkotásai tekinthetők meg, melyek a lelki mélységek és magasságok világába kalauzolják a látogatókat. A húsvéti felkészülés jegyében válogatott művek az Agóra Veszprém Kulturális Központ kiállítótermében tekinthetők meg február 17. és március 28. között. A megnyitóra február 17-én este 6 órakor szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők.

A Rege Galéria adventi kiállítása

A Rege Galéria adventi kiállítása

Ünnepélyes megnyitóval indul december 5.-én 18 órakor a tihanyi Apátsági Rege Cukrászdában a Rege Galéria adventi kiállítása, amelyen az MMA fotóművésze, Ádám Gyula és a t’ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely alkotóközösség műveiből válogatott digitális tárlat tekinthető meg.

Részigazság klub #35

Részigazság klub #35

Közel-keleti háború – igazságkeresés tragédiák sűrűjében

Mi és miért történik Gázában, és merre tartanak az események?  Vannak-e részigazságok terror és ellencsapások, túszok és civil áldozatok között? Mit mond a keresztény erkölcstan háborúról és békéről egy ilyen helyzetben?

7 ötlet, hogy több keresztény legyen Magyarországon

7 ötlet, hogy több keresztény legyen Magyarországon

7 ötlet, hogy több keresztény legyen Magyarországon címmel indul beszélgetés, közös ötletelés a 777blog felhívása nyomán a témában november 27.-én este, Martí Zoltánnal, Makláry Ákos görögkatolikus parókussal és Koncz András egyházi fejlesztővel.

Fiataloktól fiataloknak a fenntarthatóságról

Fiataloktól fiataloknak a fenntarthatóságról

A Fenntarthatósági konferencia különlegessége, hogy hét fiatal és három senior előadót szólaltat meg, kifejezetten fiatal célközönség részére. A fiatal előadók az egyetemista, doktorandusz vagy pályakezdő korosztályból kerülnek ki, saját szakterületüket összekötve a fenntarthatóság témájával. A senior előadók, köztük Áder János és Charles Wookey, a Blueprint of Better Business mozgalom alapítója, tapasztalataikat szeretnék átadni a fiataloknak. Célunk, hogy a konferenciával felhívjuk a figyelmet jelen világunk állapotára és bemutassunk utakat, amelyek mentén lehetséges lenne a fenntartható élet.

A boldogság nyomában – Sapientia Szabadegyetem

A boldogság nyomában – Sapientia Szabadegyetem

Etika és gazdaság? Az európai társadalom és gazdaság keresztény teológiai és filozófiai alapokon nyugszik? A pénz nem boldogít? Hogyan lehet keresztényként a közéletben boldogulni? Mit üzennek a keresztény társadalmi elvek számunkra? Hogyan határozzák meg boldogulásunkat vágyaink és kapcsolataink?
Beszélgetős előadásokra hívjuk a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola és a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom szervezésében!

KETEG Konferencia 2021

KETEG Konferencia 2021

Nagy szeretettel hívunk benneteket az idei KETEG Konferencia 2021-re. A KETEG Konferencia mindenkor a fontos kérdések feltételéről és a megoldások kereséséről szólt. A mostani alkalommal sem vállal kevesebbet, mint a jelen kor talán legfontosabb kérdéséről elmélkedik, az emberről a digitális kommunikáció korában, a kapcsolataink változásáról a szép új világban!