Bízd rá magad! szerkesztői közössége

A Bízd rá magad! oldalt 2020. szeptember 12-én mutatták be, mint a 32. Eucharisztikus Kongresszus tartós gyümölcsét. A bizdramagad.hu oldal azokat a szervezeteket és szakembereket gyűjti össze, amelyek és akik az emberek mindennapi életével kapcsolatban felmerülő kihívások, nehézségek megoldásához tudnak valós, gyakorlati segítséget nyújtani a várandósságtól a gyermek- és kamaszkoron át a felnőtt élet problémáin keresztül egészen az időskorig. A segítségnyújtók listáját a Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Családügyi Referense jóváhagyásával és ajánlásával jelennek meg az oldalon.

2016 telén a mintegy húsz fős Család Munkacsoport a családban élők jelenét és jövőjét szívén viselő nemcsak lelkes, hanem a témában szakemberként is jártas – édesanyákból és édesapákból állt össze. A munkacsoport számára 2017 őszére, közel 9 hónapnyi közös gondolkodás után kristályosodott ki, hogy mi lehetne az a projekt, amivel – elsősorban katolikus – környezetünket a már felállított kritérium rendszer alapján segíteni szerepet tudnak vállalni az Egyház munkájában. A szervezetek 2019. áprilisában véglegesített listájával kapott zöld utat a projekt, mely a „Bízd rá magad!” nevet kapta.

A Bízd rá magad! oldalon hat életszakasz, 12 fő problémakörébe rendezve, tematikusan érhetőek el a szakemberek, szervezetek, jó gyakorlatok. Könnyen áttekinthető, jól kezelhető webfelületen az is megtalálható: kinek, milyen módon tudnak segítséget nyújtani és hogyan, hol érhető el a segítség. Az oldal nemcsak a hívek számára lehet hasznos, hanem a plébánosok számára is. Gyakori, hogy a bajban lévők rejtegetik a problémáikat, miközben kérhetnének támogatást azok megoldásához. Számos esetben a hívek kétségbeesésükben csak a plébánosaikban bíznak, tőlük kérnek segítséget. A weboldal adatbázisának felhasználásával, a cikkek, programok révén a lelki vezetők is könnyebben tudnak tanácsot, útmutatást adni a hozzájuk forduló híveknek.

Mire jó és kinek szól a bizdramagad.hu weboldal?

Bízd rá magad – Elindult a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom családsegítő honlapja (Magyar Kurír, 2020. szeptember 13.)

Tovább a Bízd rá magad! oldalra