Reménykör

Reménykör – egyházi misszió az akadályozott emberekért

A Reménykör egy olyan katolikus összefogás, ahol maguk az érintettek és az őket támogató emberek munkálkodnak együtt a speciális szükségletű emberek láthatóságért és teljes befogadásáért a katolikus egyházban.

Az alap célkitűzést röviden kifejezi a kibővített elnevezés: Egyházi Misszió az Akadályozott Emberekért.

Kiemelten törekszünk arra, hogy a siket-, nagyothalló-, látássérült-, mozgássérült-, értelmileg akadályozott-, autizmus spektrum zavaraival élő- és a súlyosan halmozottan sérült testvéreink saját gondolatai és szándékai megfogalmazásra kerüljenek önmagukról és saját részvételükről az egyházban.

Szeretnénk láthatóvá tenni eddig kevéssé látható testvéreinket, velük együtt, családtagjukként láthatóvá válni a közösségekben, amelyhez együtt gondolkodásra, együttműködésre hívunk minden érdeklődőt.

Az összefogás tagjai között van teológiai tanár, gyógypedagógus pap, hallássérültek referense, hallássérült-intézmény igazgató, egyházjogász, szakorvos, egészségügyi ellenőr, látássérült médiaszakember, szociológus, szociálpedagógus, kommunikációs szakember, értelmileg akadályozott és autizmus spektrum zavaraival élő fiatalok, érintett szülők.

Még több információ: Remenykor.hu