Hírek

Tervezett programok 2024-re

Tervezett programok 2024-re

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom az idei évben is rendszeresen szervez közérdeklődésre számottevő eseményeket, a bejegyzésben 2024-re tervezett programokról értesülhetünk.

2023-as év beszámolója

2023-as év beszámolója

2023-as év beszámolója, melyben részletesen megismerheti a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom tavalyi évi tevékenységét, közéleti részvételét.

Lélekképek böjt idején

Lélekképek böjt idején

A t’ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely „Lélekképek” címmel rendezett kiállítást az Agóra Veszprém Kulturális Központ kiállítótermében.
Mind a kiállítás, mind a megnyitó terveink szerint picit eltért, eltér a megszokottól. A kiállítás időpontja nagyböjtben van, így szerettük volna a megnyitót, a képek témáját, sőt, a teret is úgy alakítani, hogy segítse a betérőt a nagyböjti időszakot lelki felkészülésként megélni.

Adventi hangulatban: meghitt kiállítást nyitottak a Rege Galériában

Adventi hangulatban: meghitt kiállítást nyitottak a Rege Galériában

Ünnepélyes megnyitóval indult az Apátsági Rege Cukrászdában a Rege Galéria adventi kiállítása, amelyen a Magyar Művészeti Akadémia fotóművésze, Ádám Gyula és a Hetvenkét Tanítvány Mozgalmon (HTM) belül működő t’ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely alkotóközösség műveiből válogatott digitális tárlat tekinthető meg év végéig. 

Csatlakozz te is a közösségek.hu küldetéséhez

Csatlakozz te is a közösségek.hu küldetéséhez

Mi katolikusok tudjuk, hogy mekkora erő rejlik a közösségben, ezért alakulnak a plébániákon adott korosztálynak, adott feladatnak és érdeklődési köröknek (karizmáknak) megfelelően közösségek, plébániai csoportok. Sok nem hívő számára egy ilyen kis közösség az első lépés az egyház és Isten felé, ezért is tartjuk fontosnak a közössegek.hu szerkesztői csoportjának kezdeményezését, és ezért hívjuk fel rá a te figyelmedet is. Szeretnénk egy az oldalt bemutató kampányt indítani, és szeretnénk megteremteni a lehetőségét, hogy te is csatlakozz ehhez a kezdeményezéshez.

Megújult a Bízd Rá Magad! honlap

Megújult a Bízd Rá Magad! honlap

Bízd Rá Magad! honlapja megújult, így a jövőben még egyszerűbb a keresett információk elérése. A használata könnyebbé, interaktívabbá vált.

Szakmai konferencia a nemzedékek együttműködéséről

Szakmai konferencia a nemzedékek együttműködéséről

Melyek azok a kihívások, amelyekkel a szendvicsgenerációnak meg kell küzdeni? Erre a kérdésre keresték a választ a Mélységi kihívások a családok életében című kerekasztal-beszélgetés résztvevői a „Generációk között – Nemzedékek együttműködése a társadalom lelki egészségéért” című szakmai konferencián, melyen Dabóczi Kálmán, a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom elnöke is a meghívott beszélgetők között szerepelt.

Teltházas Szólj be a papnak! est a Párbeszéd Házában

Teltházas Szólj be a papnak! est a Párbeszéd Házában

Vajon ki dönthet a halálról? A haldokló? Az orvos? Isten? Érdemes „várni a csodára” vagy az orvostudomány fejlődésére? A budapesti Párbeszéd Házában az eutanázia kérdését járta körül az ALS-sel küzdő, a méltóságteljes halál ügyében az Emberi Jogok Európai Bíróságához forduló Karsai Dániel alkotmányjogásszal Hofher József SJ és Orosz Gábor Viktor evangélikus lelkész, egyetemi tanár október 30-án.

Biblikus Teológia Szabadegyetem: Három nap a lelki megújulásért

Biblikus Teológia Szabadegyetem: Három nap a lelki megújulásért

Októberi hétvégén került sor a Biblikus Teológia Szabadegyetem második alkalommal megrendezett rendezvényére, Ádám Miklós atya vezetésével. A “Az evangéliumok keletkezése” témakörében szervezett esemény 71 résztvevőt vonzott, akik korosztályuk széles spektrumát képviselték (14-től 75 éves korig).

A résztvevők Miklós atya mélyreható előadásaiból gazdagodhattak, melyek nemcsak a Szentírásról szóló alapvető ismereteket tartalmaztak, hanem az ószövetségi írások történelmi hátterét és tudományos kutatásokat is bemutattak. Az előadások során olyan bibliai ellentmondásokra is fény derült, amelyek egy átlagos hívő számára nehezen érthetőek lehetnek. Miklós atya különleges előadói képességeivel és szemléletes példáival életszerűvé és érthetővé tette ezeket a komplex témákat.

Konferencia a hitvédelem jegyében

Konferencia a hitvédelem jegyében

A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége október 5-én ötödik alkalommal szervezett hitvédelmi konferenciát Budapesten, a Mátyás-templom plébániahivatalának nagytermében. Ezúttal a keresztény szellemiségű gazdaságról szólt a tanácskozás.

KATTÁRS, 2023

KATTÁRS, 2023

Kattárs 2023: Idén a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom három kerekasztal beszélgetéssel is részt vett a Katolikus Társadalmi Napokon. A sátras bemutatkozás mellett pénteken Fiatalok részvétele egy gazdasági megújulásban Ferenc gazdasága fényében” címmel rendezett beszélgetést a KETEG, majd a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kérdéseket beszéltek meg a szakemberek. Szombaton az egyházi iskolák kerültek sorra. Ezen a beszélgetésen egyházi és világi oktatási szakember válaszolt a jelenlévők kérdéseire.

A mozgalom további hírei a tanitvanyok.hu oldalon olvashatóak.