HEGY Keresztény Gólyatábor 2023: Egy hét a közösség, hit és fejlődés jegyében

Szolnok, 2023. augusztus 19. – Idén augusztus 14-19. között került megrendezésre a Hittel az Egyetemen Keresztény Gólyatábor (HEGY), Szolnokon. A rendezvény egyedülálló lehetőséget kínált az egyetemre készülő fiataloknak, hogy hitükben erősödve és új barátságokat kötve kezdjék meg felsőoktatási tanulmányaikat.

A tábor szervezői már a kezdet előtt nagy odaadással készítették elő a helyszínt, hogy minden a legnagyobb rendben várja a gólyákat. A hivatalos első napon a résztvevők könnyed regisztrációt követően ismerkedős játékokkal és csoportos tevékenységekkel kezdhették meg az együtt töltött hetet.

A hétfői nap vetélkedővel és társasjáték-esttel zárult, amely kiválóan szolgálta az új barátságok kialakulását. Kedden a Margaret Blog képviselői tartottak előadást a keresztény vállalkozások kihívásairól és örömeiről, majd a hallgatók egyetemi szakonként csoportosulva mélyíthették el tudásukat és kapcsolataikat.

A Nagyboldogasszony ünnepe alkalmából tartott mise és imaest tovább erősítette a közösségi szellemet. Szerdán Nagy Bálint jezsuita atya elmélyült előadása a döntéshozatal és a felnövés témájában újabb spirituális dimenziót nyitott meg.

A csütörtöki sportnap és vízicsata frissítő kikapcsolódást biztosított, míg a tábortűznél tartott interaktív programok és történetmesélés még inkább összekovácsolta a táborozókat. Pénteken a műhelyfoglalkozások és a záró bál felejthetetlen élményeket nyújtottak, utóbbin a tánc és a zene segítségével búcsúztak el a résztvevők egymástól.

A tábor utolsó napján a gólyák hasznos csomaggal térhettek haza, mely az egyetemi életre is felkészíti őket. A szervezők pedig, a tábor sikeres lezárása után, megérdemelt pihenőre térhettek.

A HEGY Keresztény Gólyatábor nem csupán az egyetemi életre készítette fel a fiatalokat, hanem lehetőséget teremtett a hit mélyítésére, új barátságok kialakítására és személyes fejlődésre is. A tábor sikere önmagáért beszél, és biztos alapot nyújt a jövőbeni gólyatáborok számára.

A tábort támogatta a Miniszterelnökség: