Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj

A 2023. évi Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj díjazott szervezete a HEGY Keresztény Gólyatábor. A díjat május 12-én a Polgári Magyarországért Alapítvány székházában, a Ligeti-műteremvillában adják át.

A Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriuma immár tizennyolcadik alkalommal adja át a Fiatalok a Polgári Magyarországért Díjat, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható aki/amely tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

A Díj egy plakettből és oklevélből áll, a díjjal járó juttatás összege magánszemély esetén 2 millió forint, illetve civil szervezet esetén 5 millió forint.

Eddigi díjazottak: Tamás Gábor vezette szegedi neurobiológus-kutatócsoport és az UFI (Utolsó Figyelmeztetés) szerkesztősége, Európa Szívében Alapítvány és Bujdosó János, Malina Hedvig és a Kruchina testvérpár, Várda Ferenc hitoktató, Misztrál együttes, Táj és Ember Népfőiskola, Összefogás Botfáért Egyesület, Rákóczi Szövetség, Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség, Magyar Ifjak a Nemzeti Közösségvállalásért Egyesület, Honismereti Szövetség és a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Iubilate leánykara, Ady Endre Diákkör, Kosztolányi Dezső Céltársulás, Szentegyházi Gyermekfilharmónia, Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség, Nyilas Misi Alapítvány, Lévay Petra, Kraszulyák Zalán és a Romániai Magyar Cserkészszövetség, valamint Márffy Bence és a 777 Közösség.

Szívből gratulálunk!