Biblikus Teológia Szabadegyetem: Három nap a lelki megújulásért

Októberi hétvégén került sor a Biblikus Teológia Szabadegyetem második alkalommal megrendezett rendezvényére, Ádám Miklós atya vezetésével. A “Az evangéliumok keletkezése” témakörében szervezett esemény 71 résztvevőt vonzott, akik korosztályuk széles spektrumát képviselték (14-től 75 éves korig).

A résztvevők Miklós atya mélyreható előadásaiból gazdagodhattak, melyek nemcsak a Szentírásról szóló alapvető ismereteket tartalmaztak, hanem az ószövetségi írások történelmi hátterét és tudományos kutatásokat is bemutattak. Az előadások során olyan bibliai ellentmondásokra is fény derült, amelyek egy átlagos hívő számára nehezen érthetőek lehetnek. Miklós atya különleges előadói képességeivel és szemléletes példáival életszerűvé és érthetővé tette ezeket a komplex témákat.

A rendezvény során külön figyelmet kaptak a “Dialógus” nevű interaktív beszélgetések, ahol a résztvevők saját kérdéseikkel fordulhattak Ádám atyához. Ezek a beszélgetések széleskörű témákat öleltek fel, a mesterséges megtermékenyítéstől a szabad akarat és a homoszexuális emberek papi szolgálatának kérdéséig. A válaszokban Miklós atya bölcsességének és empátiájának egyesülése látszott, melyek az eszhez és a szívhez egyaránt szóltak.

A programok között szerepelt a zsolozsma imádkozása és a közös szentmise, tovább erősítve a közösségi élményt. Az estéket kötetlen beszélgetésekkel töltötték, ahol a résztvevők a szellemi gazdagodás mellett személyes kapcsolatokat is építhettek.

A rendezvény sikerét jól mutatja a résztvevők pozitív visszajelzése és az egyre növekvő érdeklődők száma. A szabadegyetem nemcsak a résztvevők számára jelentett lelki gazdagodást, hanem azok számára is, akik közvetve érintettek voltak, hiszen a résztvevők tapasztalatai és tanulmányai által a „Örömhírt” továbbviszik környezetükbe is.