A nemzetközi Actio Catholica tagja lett a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom

Teljes jogú taggá választotta a Hetvenkét Tanítvány Mozgalmat az IFCA (Actio Catholica Nemzetközi Fóruma) 2022. november 27-én megtartott közgyűlése, így Magyarországot a nemzetközi szervezetben a mozgalom képviseli.

November 26-án vette kezdetét az IFCA (Actio Catholica Nemzetközi Fóruma) kétnapos „Szenvedély a Krisztusban megújult emberiségért” címet viselő nemzetközi kongresszusa és közgyűlése a Vatikánban. Az ülésre a világ sok országa mellett Magyarország is online kapcsolódott be.

A nemzetközi szervezet működésére is irányadó a II. vatikáni zsinat Apostolicam Actuositatem dokumentumában foglalt feltételeknek eleget téve november 27-én a közgyűlésén teljes jogú taggá vált a Hetvenkét Tanítvány Mozgalmat. Így, 74 év után újra, hivatalosan és hitelesen visszatért Magyarország az Actio Catholica nemzetközi vérkeringésébe. A döntés hétéves munka, és ötéves egyházdiplomáciai kapcsolatépítés és együttműködés gyümölcse.

A közgyűlés kiemelte a kontinentális együttműködés fontosságát, számítanak Magyarország hozzájárulására az európai mediterrán térség együttműködésének vonatkozásában.

A mozgalom vezetői és munkatársai köszönik Eminenciás bíboros bizalmát és támogatását, valamint tagjaik hűségét és elkötelezettségét, amivel a szervezet önszervező munkájával hozzájárulhat az Egyház apostoli küldetésének betöltéséhez.