A fatimai jelenés 100. évfordulóján

2017. május 13-án tartotta a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom szokásos munkamegbeszélést a Háló Közösségi és Kulturális Központban. A fél 1-kor a Szervita templomban kezdődő egyórás szentségimádás után Puchard Zoltán köszöntötte az egybegyűlteket. Székely János emlékeztetett, hogy ma van a fatimai jelenés 100. évfordulója. Beszédében az evangéliumi gondolatokra, a bűnbánatra, a hithez való visszatérésre hívta figyelmet a fatimai jelenés évfordulója alkalmából.

A szeptemberben teremtésvédelmi konferencia lesz, melynek alapgondolatát a „Laudato si” adja. Nem csak a természet megóvását kell hirdetnünk, hanem szóljunk az emberről is, aki a teremtett világ legfontosabb szereplője.  Szólni kell a gazdasági életről, az erkölcsös gazdaságról, emberi méltóságról. A birtoklás és az élvezetek csapdája helyett a szeretetet kell hangsúlyozni. Egy végső, konkrét üzenetet kell majd átadni a társadalomnak, egy nemzeti minimumot! Konkrétumokra is szükség van: szél-, nap-, bioenergia, a zöldmezős beruházások visszaszorítása, vidék, kis térségek fejlesztése, erdők védelme, épületek utólagos hőszigetelése stb. Figyelmeztetett, hogy az ember, mint teremtett világ része, foglalkozni kell a szegénységgel, a romák nehézségeivel, a demográfiai helyzettel.

Puchard Zoltán elmondta, hogy a zarándok-utunk elején a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom. Jelenleg 11 munkacsoportban folyik a munka, számos társ-szervezetekkel történt meg a kapcsolatfelvétel: KIM, KÉSZ, KETEG, Katolikus Jogászok Egylete.

A programot a munkacsoportok, társszervezetek bemutatkozása, a kiscsoportos megbeszélések, és a csoportvezetők összefoglaló beszámolói után az AMUR felmérés eredményeinek ismertetése és Székely János püspök atya elbocsátó gondolati zárta.