Tábor

2019. július 28. és augusztus 4. között rendezi meg a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom és Háló Egyesület nyári táborát Tatán, amelynek témája a „Keresztény nagykorúság”.

Van-e dolgom a hitem fejlődésével? Hogyan állok az istenkapcsolatommal? A hitem milyen mértékben kegyelem, és mi az, amit tennem kell érte? Meddig kell növekednünk a hitben? Mikor és mitől leszek nagykorú keresztény? Milyen felelősséggel jár mindez a saját életem, családom, közösségem, egyházam tekintetében? Mikor válhatok tanítvánnyá, és mikor mesterré? Milyen szolgálatot, küldetést jelent mindez? Hol járok most ezen az úton?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat a tábor ideje alatt. Előadóink és beszélgetőpartnereink lesznek többek között: Székely János püspök, Szocska Ábel püspök, Gájer László atya, Sajgó Szabolcs SJ, Ádám Miklós atya, , Dávid Bea, Vecsei Miklós, ifj. Zlinszky János, Dabóczi Kálmán.

A tábor hat napján a keresztény nagykorúság alábbi területeit járjuk be: érett istenkapcsolat és növekedés; hitünk fejlődése és közösség; tanítvány és mester kapcsolat; egyház és misszió; teremtett világ és szolgálat; küldetés és úton levés.

A tábor során előadásokat, illetve személyes tanúságtételeket hallgatunk, majd kiscsoportokban osztjuk meg gondolatainkat, érzéseinket a napi és az egész heti témákról. A tatai Öreg-tó partja gyönyörű környezetet biztosít mindehhez, ahol fürdési, csónakázási, sportolási lehetőség is lesz. Táborunkba – a Háló táborok hagyományaihoz illően – az egész Kárpát-medencéből várunk résztvevőket.

A táborban családdal lehet részt venni, gyermekfoglalkozást biztosítunk. A felnőtt táborral párhuzamosan, gyermek, tini és ifi altábort is szervezünk. Esténként előadásokat, táncházat, közös éneklést tervezünk.

Szeretettel várunk Benneteket!

A Táborba történtő regisztrációkor megadott adatokat a Háló Egyesület kezeli. Adatvédelmi tájékoztató itt található.