főoldal / Tábor

Tábor

„Teremjetek maradandó gyümölcsöt!” (Jn. 15,16)

A Háló és a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom

XVIII. Kárpát-medencei Nyári Tábora

a keresztény nagykorúságról

2019. július 28. – augusztus 4.

Tata – Öreg-tó

 

Szeretettel várunk téged, barátaidat, szerelmedet, gyermekeidet, unokáidat, édesanyádat, édesapádat, nagymamádat, nagypapádat, mindenkit, akivel szeretnél egy lelkiekben, szellemiekben, szórakozásokban gazdag hetet eltölteni a Kárpát-medence minden tájáról érkező emberek között.

Az idei nyári tábort első alkalommal a Háló Mozgalom (amelynek ez lesz a 18-dik nyári tábora) és a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom közösen szervezi.

Van-e dolgom a hitem fejlődésével? Hogyan állok az istenkapcsolatommal? A hitem milyen mértékben kegyelem, és mi az, amit tennem kell érte? Meddig kell növekednünk a hitben? Mikor és mitől leszek nagykorú keresztény? Milyen felelősséggel jár mindez a saját életem, családom, közösségem, egyházam tekintetében? Mikor válhatok tanítvánnyá, és mikor mesterré? Milyen szolgálatot, küldetést jelent mindez? Hol járok most ezen az úton?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat a tábor ideje alatt. Előadóink és beszélgetőpartnereink lesznek többek között: Székely János püspök, Szocska Ábel püspök, Gájer László atya, Sajgó Szabolcs SJ, Ádám Miklós atya, Makláry Ákos atya, Dávid Bea, Vecsei Miklós, ifj. Zlinszky János, Dabóczi Kálmán.

Heti vándorlásunk állomásai:

A tábor hat napján a keresztény nagykorúság alábbi területeit járjuk be: érett istenkapcsolat és növekedés; hitünk fejlődése és közösség; tanítvány és mester kapcsolat; egyház és misszió; teremtett világ és szolgálat; küldetés és úton levés.

Hétfő: Érett istenkapcsolat és növekedés

A nagykorú keresztény Istennel közvetlen kapcsolatban áll, őt egyszerre teremtőjének, barátjának és éltetőjének tekinti. Együtt örül az Úrral e kapcsolat valóságának. Ugyanakkor tudja, hogy Isten folyamatosan újjászületésre hívja őt – életében és ebben a kapcsolatban egyaránt.

Kedd: Identitás és közösség

A nagykorú keresztény stabil és reális önképpel rendelkezik, mely saját tapasztalatain és mások reflexióin alapul. Ugyanakkor nem zárkózik be önmagába, nyitott az embertársai felé, képes értékes páros kapcsolatokba és közösségekbe kapcsolódni.

Szerda: Tanítvány és mester

A nagykorú keresztény élete végégig tanítvány, aki a tanítványságát nem csak abban éli meg, hogy a Mestertől mindent megtanul, hanem abban is, hogy vele van. Ugyanakkor ezzel együtt ő is mester, akinek van legalább néhány olyan kapcsolata is, amelyben mások az ő tanítványainak tekintik magukat. Ilyen a CSALÁD, ahol gyermekeink testi gyarapodása mellett a lelki fejlődésük is a mi felelősségünk.

Csütörtök: Egyház és misszió

A nagykorú keresztény Isten vándorló népének aktív tagja. Figyelemmel fordul az Egyház tanítása és élete felé, de tudja, hogy az is a tökéletesedés útján halad. Saját hitét mások felé is vállalja, és örömmel beszél saját istentapasztalatáról és hitéről, végső soron Istenről.

Péntek: Teremtett világ és szolgálat

A nagykorú keresztény hálával észleli a teremtett világ szépségét: örül neki és mindent megtesz annak megőrzéséért. Ugyanakkor érzékeli, hogy élnek a földön segítségre szoruló emberek. Átérzi társadalmi felelősségét az elesettek, a szegények, a periférián lévők felé, és ezt a felelősségét tettekre is váltja.

Szombat: Küldetés és úton levés

A nagykorú keresztény tudja, hogy van egyedi feladata a földön. Ezért dolgozik is. Ugyanakkor tudja, hogy földi élete utolsó percéig úton lesz. Titokzatos módon érzékeli, hogy a természetfeletti nagyon más, mint amit el tud képzelni, mégis már az „itt és most”-ban elkezdődik.

A tábor helyszíne

A tábor a tatai Öreg-tó partján lesz. (Esély Alapítvány ifjúsági tábora, Tata, Fáklya u. 4.).

Egy, a korábbiaknál talán puritánabb szállással rendelkező táborhelyen leszünk idén, azonban az Öreg-tó lenyűgöző környezete mindezért kárpótol majd, ahol lehetőség lesz fürdésre, vízi sportok űzésére és biciklizésre és a természet szépségének csodálatára.

A tábor időpontja

A tábor időtartama július 28. – augusztus 4. Érkezés július 28-án vasárnap este, hazaindulás augusztus 4-én reggeli után. Jelenlétedre egész héten számítunk!

Amire a táborban számíthatsz

  • Reggeli előtt imák, sportolás
  • Délelőtt előadások
  • Korosztályonként külön altáborok
  • Kiscsoportos beszélgetések
  • Közös szentmisék
  • Sokféle sportlehetőség, játékos programok
  • Esténként kulturális és szórakoztató programok
  • Kárpát-medence arcai, hangjai, ízei…

Részvételi díjak:

A határainkon túlról jelentkezők kedvezményes részvételi díjairól az alábbi régiós Háló bogozóknál lehet érdeklődni:

Kárpátalja – Tóth Olgica:                                totholgica3@gmail.com

Délvidék – Halmai Tibor:                               tiborhalmai@mts.rs

Partium – Konrád Csongor:                           konrad.csongor@gmail.com

Erdély – Csobot-Györgydeák Szabolcs:         csszabolcs@yahoo.de

Felvidék – Kovács Ágnes:                                agnesa.kovacova@gmail.com

A tábor önköltsége egy fő részére hozzávetőlegesen 38.000 Ft-ba kerül, amely a szállást és napi háromszori étkezést, és a tábor egyéb költségeit magába foglalja. Örülnénk, hogy aki megteheti, az önköltséget tudná befizetni. Ezzel a szolidaritással segítenéd egy másik, nehezebb helyzetben élő (pl. nagycsaládos) táborlakó részvételét. Ha a fenti díjak befizetése gondot okoz, kérlek, keresd a budapesti irodát (s4@halo.hu), hogy megoldást találjunk.

Jelentkezés

Kérjük, a jelentkezési lap kitöltésével legkésőbb július 14-ig jelezd részvételi szándékodat!

Ha nem vagy még 18 éves, és nem a szüleiddel érkezel, kérjük, hogy legyen valaki a táborlakók között, aki vállalja érted a felelősséget!

A jelentkezésedről visszaigazolást kapsz. A jelentkezők a tudnivalókról a tábor előtt részletes információt kapnak.

Magyarországiak esetében a befizetés a táborban az érkezéskor a recepciónál történik, illetve előre átutalással is lehetséges. Ebben az esetben a budapesti Háló irodában Berecz Andreával (berecz.andrea@halo.hu) vedd fel a kapcsolatot.

Az utazással kapcsolatban lehet, hogy tudunk segíteni. Elképzelhető, hogy egyes határon túli régiók közös utazást szerveznek. Ha érdekel, bátran keresd fel a fent felsorolt régiós Háló bogozókat.

Nagy szeretettel várunk Tatára július 28-án!

A tábor szervező csapata

A Táborba történtő regisztrációkor megadott adatokat a Háló Egyesület kezeli. Adatvédelmi tájékoztató itt található.