NEK fakultáció-n a T72

A NEK fakultáció során a mozgalom elnöke előadásában bemutatta az Egyház belső integritását erősítő, teljesen újszerű hálózati megközelítést és a családok szolgálatára fókuszálva négy konkrét kezdeményezésen és projekten keresztül ennek működését. Az együttműködésben résztvevő mozgalmak és szervezetek közös kiállása zárja, látható módon tanúságot téve az Egyházon belüli egységről, szeretetről és az összefogás erejéről.

A NEK fakultáció során elhangzott előadások itt megtekinthetők:

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom elnöke szerint az egész Kongresszus hihetetlen lehetőség, kiindulópontja a közösségnek, az újfajta hálózatszervezésnek, az újfajta evangelizációnak. Mint elmondta, minden olyan aktivitás, mint például a „Bízd Rá Magad” szolgálat, „lehetőséget ad arra, hogy ami jó azt összegyűjtsük és így közösen sokkal többeket érünk el”.

„A cél az, hogy olyan hálót alkossunk a társadalmon keresztül, ami azt keresi és közvetíti, amiben közösek vagyunk, és nem azt, amiben különbözünk” – szögezte le. Úgy véli, sokkal több mindenben létezhet összefogás, akár felekezetek között is – úgy is mint az életvédelem, a családvédelem, vagy éppen a természetvédelem.

„Ennek a Kongresszusnak az Eucharisztia áll a középpontjában, egyben figyelmeztet arra is, hogy mindannyian testvérek vagyunk, fel kell ismernünk a szívünk mélyén ezt a hasonlóságot és így az összes aktivitásunk egy teljesen új keretbe tud illeszkedni” – tette hozzá, kiemelve: hiszi azt, hogy bármilyen közös aktivitás hatalmas társadalmi erőt és lendületet tud adni. „Az élet védelme, az értékek egyre mélyebb megismerése és megtartása kell álljon a középpontban” – zárta szavait Dabóczi Kálmán.

A cikk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus – szeptember 7. délelőtti sajtóösszefoglalójának felhasználásával készült.

Fotó: Pulai Zsolt