“Ki számomra Szent József?”

Szeretettel hívjuk képzőművész társainkat közös gondolkodásra, alkotásra!

Olyan jelenkori képzőművészeti alkotásokat várunk, melyek Szent Józsefet, Egyházunk védőszentjét mutatják be, az ő alakját jelenítik meg. Hogyan látjuk, kinek látjuk Őt most, 2021-ben? Hogyan ábrázoljuk gondviselő szentünket ebben a különleges időszakban?

Ezzel a felhívásunkkal kapcsolódni szeretnénk két, Ferenc pápa által kijelölt irányhoz is: a jelenleg is tartó Szent József évhez, valamint a 2021 márciusától induló Család évéhez.

Az arra érdemes alkotásokat katalógus és / vagy elektronikus formában megjelentetjük a Szent Józsefnek szentelt év kapcsán, valamint a legjobbakat kiállítás formájában is szeretnénk bemutatni.

A felhívásra új, erre az alkalomra készült, más pályázaton, projektben még nem szerepelő pályamunkákat várunk az alábbi feltételekkel:

  • A sík jellegű alkotás maximális mérete 100 x 100 cm lehet. Térbeli munkák esetében a maximális méret 100 x 70 x 70 cm.
  • A felhívásunkra szánt alkotásokról első körben jó minőségű digitális reprodukciókat (fotót) kérünk beküldeni az alábbi feltételeknek megfelelően, a megadott e-mail címre:
  • A beküldendő fotó jpg formátumban legyen, a hosszabbik oldal mérete min. 2500 pixel, terjedelme max. 5 MB.
  • A beküldött fotófájl elnevezése az alábbi legyen: alkotó neve_képcím_dátum (max. 40 karakter, ékezetek, szóközök nélkül, kisbetűvel (pl.: kis_anna_szent_jozsef_2021).
  • Az e-mailben a fotók mellett kérjük mellékelni a kitöltött adatlapot is.

Beküldési e-mail cím:  t72.tars@gmail.com

A digitális változat beküldési határideje: 2021. október 31. péntek 24.00 óra

A digitálisan benyújtott reprodukciók alapján szakmai zsűri értékeli az alkotásokat, majd a válogató műbírálat eredményéről, valamint további információkról 2021. november 15-ig e-mailben értesíti az alkotókat.

ADATLAP_Szent József_tARS_2021