Október 22-én Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést adományozta Surján László orvosnak, volt népjóléti miniszternek az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban. (Címképen)

Továbbá a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült Toldy-Schedel Emil kardiológus, a budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója, az Egyházi Kórházak Egyesülése elnöke (nem mellesleg az Egészségügyi Munkacsoport tagja). A kitüntetést Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Várkert Bazárban 2020. október 23-án. (Kép a cikkben)

Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetést vehetett át mások mellett az epilepszia sebészeti úton történő gyógyítása, illetve a fájdalom és a mozgászavarok neurológiai kezelése terén elért szakmai eredményei, valamint a rászorulók megsegítését szolgáló karitatív tevékenysége elismeréseként Erőss Loránd György idegsebész, ideggyógyász, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet Kutatás és Innovációs igazgatója, az intézet Funkcionális Idegsebészeti osztálya osztályvezető főorvosa, a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége ispotályosa, elnökségi tagja.

Forrás: MTI, Máltai.hu