Vigyázzunk a szívünk tisztaságára!

A koronavírus járványának nehézségekkel teli időszakban rengeteg lehetőségünk adódott megtapasztalni, mennyi jóság lakik az emberi szívben: folyamatosan találkozunk az önfeláldozó szeretet kézzel fogható jeleivel.

Az egészségügyi járvány idején sajnos felhangosodtak a kóros beszéd fertőző, társadalmunk egészét mérgező tünetei is. Még inkább elkeserítő, hogy némelyek a kereszténységre hivatkozva bántanak másokat a szavaikkal, akár a verbális karaktergyilkosság eszközeivel is élve okoznak széthúzást.

Szeretnénk társadalmunk minden tagjának figyelmét ráirányítani az emberséges beszédmód fontosságára. Fontosnak tartjuk a párbeszédet, örülünk az építő vitáknak, hiszen ezek is segíthetik nemzetünk közösségének fejlődését. Ellene mondunk azonban a sértegetésnek, a személyeskedésnek, a lejárató megszólalásoknak, az emberek megtévesztésének.

A tiszta szív hatalmas kincs – nagyobb érték még a testi egészségünknél is! Vigyázzunk rá, s arra is legyen figyelmünk, hogy ne okozzunk kárt mások szívének tisztaságában!

2020. október 8-án

Beer Miklós nyugalmazott püspök
Böjte Csaba ferences szerzetes
Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke
Gégény István, a SZEMlélek médiacsoport kreatív igazgatója
Gundel Takács Gábor újságíró, a SZEMlélek értékmagazin szerzője
Jakab Péter, az EWTN Magyarország misszióvezetője
Máté-Tóth András, a SZTE Vallástudományi Tanszékének vezetője
Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, az AVKF docense
Sáhó Eszter, a SZEMlélek értékmagazin főszerkesztője
Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes
Varga László kaposvári megyéspüspök
Várszegi Asztrik emeritus bencés főapát

Teljes cikk >>