főoldal / 72 Tanítvány Mozgalom / A T72 Mérnökkör februári találkozója

A T72 Mérnökkör februári találkozója

2018. február 21-én a szokott időben 18:00-tól tartottuk a T72 Mérnökkör első idei találkozóját.

A váltakozó helyszínek sorában most a vendéglátónk a Baptista egyház volt, az ő Wesselény utcai épületük kávézójában tartottuk meg összejövetelünket.

Előadónk Papp János, a Baptista egyház elnöke volt.

Bevezetésül megemlékeztünk az előző este elhunyt Billy Grahamről, aki az elmúlt évszázad egyik legnagyobb hatású Baptista evangelistája volt.

Az előadás témája a mindnyájunkat érintő téma volt: „A vallásos értelmiség szerepe a világban”, melyet elnök úr kiegészített egy fontos szóval, így az este kibővítve azt a kérdést dolgozta fel, hogy mi „A vallásos értelmiség szerepe az EGYHÁZBAN és a világban”. Így még teljesebben tudtuk elemezni feladatainkat és lehetőségeinket a teljes értékrendet felmutató keresztény élet szolgálatában. Számos értékes elhangzó gondolat közül kiemelnénk, hogy mindnyájunknak helyt kell állnunk különböző szerepeinkben, melyet sok esetben megnehezítenek egyedi világi feladataink, a munkánkból eredő folyamatos kihívások mellett megtalálandó kompromisszumok felelőssége, a világi kérdésekre adott hívő léthez méltó válaszok megadása.

 

Az előadást kivételesen nem kiscsoportos, hanem plenáris beszélgetés követte, amelyben ugyan nem szólalhatott meg mindenki, de így nagyon értékes gondolatokat kaphattunk egymástól is a hozzászólásokon keresztül. A felmerülő kérdésekre elgondolkodtató, tartalmas válaszokat adott számunkra a végig velünk maradó elnök úr, akinek ezúton ismételten is köszönjük, hogy ránk szánta ezt az estét.

A beszélgetést a megszokott kis agapé követte, majd az este második pontjaként Puchard Zoltán, a T72 vezetője számolt be a következő időszakra tervezett T72-es eseményekről: Pedagógus piknik, Hála konferencia és kiemelten az őszi ifjúsági eseményről, a 72 Tanítvány Mozgalom bekapcsolódásáról a 72 óra kompromisszumok nélkül című programba.

Puchard Zoltán örömmel számolt be a mozgalom vezetőinek Erdő Péter bíboros atyánál tett látogatásáról is.

A mérnökkör következő alkalma 2018. április 16-án, hétfőn 18:00-tól lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk!

Nyiri Szabolcs, Pásztor Zoltán

Valami hiba történt

Második Trianon?

Beszélgetők: Székely János szombathelyi megyéspüspök, Vecsei Miklós a Magyar Máltai Szeretetszolgálat általános alelnökeA beszélgetést vezeti: Süveges Gergő …

Vélemény, hozzászólás?